Gimnáziumi kiállítás beszámolónk

Két héten át volt megtekinthető az ásványkiállításunk Sarkadon az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnáziumban. Körünket Sárközi Anna intézményvezető asszony kérte fel a kiállításra, melyet örömmel fogadtunk. A tárlaton hat kiállító gyűjteményének legszebb darabjait csodálhatták meg az ide látogatók. A kiállítók Gulyás Péter, Békési Katalin, Sipos József, Hrabovszki Pál, Nagy Mária Eszter és Török Andrea voltak. A kiállítás elsődlegesen a környékbeli diákoknak szólt, a gimnázium diákjain kívül más iskolák tanulói is érkeztek. Délutánonként lehetőség nyílt külsős vendégeket is fogadni, ennek keretében jónéhány gyermekes család is érkezett kiállításunkra.

Élénk volt az érdeklődés a diákok részéről, akik szorgalmasan látogatták a termet napközben is, szünetekben. A kiállítás első napján köri titkárunk, Gulyás Péter rendhagyó előadásokat tartott az ásványokról, melyet több osztály is figyelmesen meghallgatott - rendhagyó földrajz óra formájában. A diákok közül többen sokszor visszatértek a két hétben, hogy újra és újra megcsodálják vitrineinket, ennek pedig nagyon örültünk. :-)
 
 
Tárlatunk az ásványokat mindenféle méretben, formában és színben megmutatta - a maga eredeti, természetes állapotában, ahogyan az anyatermészetben megtalálható. Voltak természetes és csiszolt ásványok is, de ékszerekbe foglalva is láthatták őket a látogatók, hogy minél szélesebb képet kaphassanak róluk. Egy igen sokszínű, változatos, izgalmas kiállítást nézhetett végig, aki eljött, de a falakon is sok érdekes ásványtani ismertető anyagot talált, akit mélyebben érdekelt a téma. Két nap lehetőség nyílt ásványokat is vásárolni, ásványbörze formában, s mi örömmel fogadtuk az érdeklődőket. Volt néhány nagyon lelkes látogatónk, aki minket is meglepett, milyen sok ásványt ismer fiatal kora ellenére.
 
 
Köszönjük a lehetőséget, és reméljük, hogy sok embernek megmutattuk, milyen sokféle ásványi kincs rejlik a föld mélyén, és hogy az ásványok világa milyen hihetetlenül ezerszínű... :-)
 
 
 
 

Eseménynaptár

loader

Friss hírek

Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre © 2016
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom