Ásványbörze beszámolónk - képekkel

Az idei ásványbörzénket május 12-én tartottuk, az eddigiektől eltérően új helyszínen, a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az ásványbörze mellett látogatóink megcsodálhatták 8 vitrinből álló ásványkiállításunkat is, mely egyenes folytatása volt a Csaba Centerben megkezdett kiállításnak. Ha valaki lemaradt volna múlt heti programjainkról, ezt a kiállításunkat még május 17-ig megtekintheti.
 
 
 
Ásványbörzénkre nagy örömünkre szép számmal érkeztek a látogatók. Több százan látogattak el a Csabagyöngyébe – a nagy hőség ellenére is –, hogy megtekinthessék az ásványokat.
 
 
 
Kiállítóink az ország több szegletéből, illetve Erdélyből érkeztek, és gyönyörű ásványokat hoztak el nekünk idén is. A látogatók kedvükre válogathattak a csiszolt marokkövek, az ásványékszerek, mesés csiszolatok, faragványok, kövületek, fosszíliák és a sok-sok gyönyörű természetes ásvány és kristály között. Káprázatos volt a felhozatal. Kiállítóink készségesen válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, segítettek, és sok okosságot tudtunk meg mi magunk is egyes különlegesebb ásványokról.
 
 
 
Látogatóink között voltak éppúgy profi ásványgyűjtők, de kezdő ásványgyűjtők is. Olyanok is ellátogattak hozzánk, akik még csak most ismerkednek az ásványokkal, akiket vonz ez a színes világ, és szívesen nézegették végig az ásványainkat, és érdeklődtek afelől, hogy mi micsoda, mitől olyan amilyen. Minden korosztály kíváncsi volt, az egészen kicsiktől az idősebbekig, és mindenki megtalálta, amiért jött. Börzénkre, mint minden évben, a helyi tévé is eljött forgatni.
 
 
 
A kánikula senkinek nem vette el a kedvét, csodálatos nap volt. Ezúton is köszönjük a kedves kiállítóknak és látogatóinknak, hogy ismét velünk tartottak! :)
Reméljük, hogy hamarosan ismét találkozunk, de ez maradjon egyelőre meglepetés! ;)
 
Még több fotó a börzéről a Facebook oldalunkon látható.
 
 

 

Eseménynaptár

loader

Friss hírek

Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre © 2016
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom