Márciusi köri találkozó – Nőnapon

A soron következő ásványköri találkozónkat március 8-án, a nemzetközi nőnapon tartottuk. Sajnos sokan nem tudtak eljönni betegség vagy egyéb elfoglaltságaik miatt, így szerény hatan gyűltünk össze. A hagyományokhoz híven a hölgyek kaptak 1-1 kis cserepes virágot, illetve szívecskés bonbont, melyeket ezúton is köszönünk – nagyon kedves gesztus az urak részéről! :)

A gyűlésen két fő témát beszéltünk meg. Az egyik a tervezett következő ásványkiállításunk és börzénk, hogy mik az alapelképzelések ezzel kapcsolatban. A másik téma pedig a XXXVI. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál volt. Köri titkárunk, Gulyás Péter és felesége tartott róla élménybeszámolót, és hozott mutatni néhány gyöngyszemet, amiket ott vásároltak. Elmesélték a 3 nap alatt történt élményeiket, útjuk viszontagságait, a vasárnapi Pannon-tenger múzeumi látogatásukat, de legfőképp, hogy milyen csodákat láttak ismét az ásványbörzén.

A szép virág és bonbon mellett megérkeztek a Geoda magazin márciusi számai is, mely ezúttal is különleges volt. A mostani számban megjelent a múlt évi gyomaendrődi ásványkiállításunkról szóló cikkünk, a hozzá tartozó képekkel. A decemberi számban pedig Tibi bácsi, a tavaly leköszönő köri elnökünkről szóló cikk szerepelt. Mindkettő megjelenésére nagyon büszkék vagyunk!

A következő találkozónk április 12-én lesz, melyre továbbra is sok szeretettel várunk minden köri tagot (reményeink szerint már nagyobb létszámban), leendő tagokat, és minden kedves érdeklődőt! :) A szokásos helyszínen és időpontban: Csabagyöngye Kulturális Központ, Pataky-terem, 16:30 - 18:00.

A legfontosabb téma a Csabagyöngyében megrendezésre kerülő következő ásványkiállítás és magánbörzénk lesz – addigra már biztos információk lesznek az ügyben, ill. továbbra is lehet behozni ásványokat, amiket körbeadhatunk megcsodálásra, vagy esetleges azonosításra. Természetesen mindenki, aki most hiányzott, megkapja az elmaradt virágját, bonbonját, Geoda magazinjait.

Várunk tehát mindenkit április 12-én! Kellemes, ásványokban gazdag tavaszt kívánunk!

 

 A találkozón készült többi kép a galériában található.

 

 

 

 

Eseménynaptár

loader

Friss hírek

Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre © 2016
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom