Novemberi találkozónk

Novemberi összejövetelünkre köri titkárunk, Gulyás Péter kellemes hírekkel érkezett. Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Székesfehérvári Ásványbarátok Körének tagjai elutaztak Gyomaendrődre azért, hogy megnézhessék kiállításunkat. Köri titkárunk készséggel körbevezette őket a főként kezdő gyűjtő tagjaink anyagát bemutató tárlaton. A messziről érkezett látogatóinktól ezután meghívást is kaptunk Székesfehérvárra, egy közös ásványgyűjtésre. Köri tagjaink egybehangzóan megtiszteltetésnek vették a meghívást, mind nagyon örültünk a kezdeményezésének. Székesfehérvárról ezenkívül ajándék ásványokat is kaptunk, amelyeket ezúton is nagyon köszönünk! Támogatjuk az ásványgyűjtő körök kapcsolattartását és a jó viszony kialakítását. Alig várjuk, hogy a jó idő beköszöntével meglátogathassuk a dunántúli ásványgyűjtő helyeket!

 

Köri elnökünk, Sipos József ezenkívül az előző találkozó témájához kapcsolódva opálokat hozott magával. Kézről kézre járt az évgyűrűket kirajzoló faopál, a fényben megelevenedő tűzopál, és a krémes fényű mézopál. Előző találkozónk beszámolójában részletesebben bemutattuk az opálokat.

 

Egy nehéz döntés is megszületett a találkozón. A jövő évi MAMIT börzenaptárba ezúttal nem kerülünk bele immár évtizedek óta megrendezésre kerülő májusi börzénkkel. A nehezen leegyeztethető időpont, a helyszín bizonytalansága és az elmúlt évek során csökkenő látogatottság miatt úgy döntöttünk, hogy 2018-ban elmarad a Nemzetközi Ásvány- és Kőzet Kiállítás és Vásár az eddigi években megszokott formájában. Ásványbörze jellegű rendezvényt tervezünk, de más formában. Amint előrelépés történik az ügyben, közzétesszük.

 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és az ajándék ásványokat is!

 

Következő találkozónk december 14-én lesz, a Csabagyöngye Kulturális Központ Pataky termében, 16:30tól. Előre megbeszélt téma nincs, de mint mindig, most is örülünk annak, ha hoztok magatokkal ásványt körbeadni, esetleg a gyűjtőkörötök legszebb darabjait bemutatva.

 

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 A találkozón készült többi kép a galériában található.

 

 

 

 

Eseménynaptár

loader

Friss hírek

Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre © 2016
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom