Augusztusi köri találkozó

Augusztusi köri találkozónk fő témája elnökünk, Sipos József és felesége, Siposné Matuska Klára grúziai túrájának képes beszámolója volt. Lélegzetelállító helyszínekre, zord hegycsúcsokra, egy teljesen új kultúrába kalauzoltak el bennünket. A Kaukázus a Fekete-tengert és a Kaszpi-tengert köti össze, a hegyrendszert kristályos palás kőzetek jellemzik.

A galériánkba rendelkezésünkre bocsátottak egy kis ízelítőt a vadregényes Kaukázusról. Útjuk Szvanétián és Mesztián, Európa legmagasabban fekvő településén keresztül vezetett, a képen jól látható Mesztia klánjainak őrtornyai. A hegymászást közös hobbiként űző pár úti célja a Kazbek (5047m) vulkán volt.

 

A csapat fiatalabb és idősebb tagjai egyforma lelkesedéssel hallgatták végig a részletekben gazdag élménybeszámolót.

Következő köri találkozónk szeptember 14-én kerül megrendezésre. Szokás szerint várunk minden az új szerzeményt, gyűjtések bemutatását, esetleges ásvány-beazonosítási kérdéseket, ásványgyűjtő túrával kapcsolatos ötleteket.

Új érdeklődőket is szívesen látunk tehát szeptember 14-én, csütörtökön 16:30-tól a Csabagyöngye Kulturális Központ Pataky termében.

 

A találkozóról készült többi kép a galériában található.

 

 

 

 

Eseménynaptár

loader

Friss hírek

Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre © 2016
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom