Júliusi köri találkozó

Júliusi köri találkozónk ismét élménydúsan telt. Megismerkedhettünk legújabb köri tagunkkal, aki csongrádi lakosként azért érkezett Békéscsabára, hogy családias körünk tagjává váljon. Elmondása szerint évek óta szereti és gyűjti az ásványokat a MAMIT tagjaként, s most szeretne egy aktív közösség tagja lenni.

Ásványokban sem volt hiány találkozónkon. Új és régi tagok egyaránt hoztak magukkal egy kis látnivalót, saját gyűjtést, vagy apró ajándékot. Lehetőségünk volt gyönyörű kalcedont, baritot, kvarcot, azutirot, és erdélyi ásványokat megcsodálni, a fuchsitokból mindenki haza is vihetett.

Új helyszínünk, a Csabagyöngye Kulturális Központ kényelmes lehetőséget nyújtott arra, hogy köri titkárunk, Gulyás Péter vetítéssel egybekötött beszámolót tartson ausztriai útjáról, melyről jó ásványgyűjtő lévén nem tért vissza üres kézzel. Ausztriából származó csillámpalás gránátokat és aktinolitot vehettünk kezünkbe, miközben kalandos élménybeszámolóját hallgattuk.

Következő köri találkozónk augusztus 17-én kerül megrendezésre, várható témája köri elnökünk beszámolója lesz grúziai hegymászóútjáról. Továbbá szokás szerint várjuk az új szerzemények, gyűjtések bemutatását, esetleges ásvány-beazonosítási kérdéseket, ásványgyűjtő túrával kapcsolatos ötleteket.

Új érdeklődőket is szívesen látunk tehát augusztus 17-én, 16:30-tól a Csabagyöngye Kulturális Központ Pataky termében.

 

A találkozóról készült többi kép a galériában található.

 

 

 

 

Eseménynaptár

loader

Friss hírek

Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre © 2016
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom