34. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál és túra

Március 12. és 14. között Miskolcon jártunk a 34. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon. Az ásványbörze első napját választottuk a vásárlásra és nézelődésre. A nap hamar elrepült a Miskolci Egyetem több helyszínén felállított asztalok körbejárásával, a különleges ásványok megcsodálásával, a személyes kedvencek és a korábban összeírt "bevásárlólista" elemeinek felkutatásával. Idén az újabb tagok felszerelésüket is bővíthették ismertető könyv és speciális nagyítók beszerzésével. A börzén érezhető volt a sok csiszolt ásvány és ékszer, illetve ékszeralapanyag túlzó jelenléte, ezért szemfülesnek kellett lennünk, ha igazán szép, nyers ásványokra akartunk lecsapni. Az este bekövetkeztével aztán elégedetten és izgatottan mutattuk be egymásnak az új szerzeményeket, vizsgáltuk meg a különleges ásványokat az új, világító nagyítókkal, majd terveztük meg a másnapi kirándulás helyszíneit.

Vasárnapra és ˜– köszönhetően a hosszú hétvégének – hétfőre is Miskolchoz közeli helyszínek felkeresését terveztük, ahol egy kis természetjárással egybekötött gyűjtést végeztünk. Első utunk egy kvarc-lelőhelyre vezetett, ahol az új tagok örömére lehetetlen volt üres kézzel távozni. Mindannyian sok-sok szépséggel gazdagodtunk, ki kisebb, ki nagyobb kövekkel rakhatta meg hátizsákját. Idén már mi, újoncok is felkészültebbek voltunk, volt nálunk jó sok újságpapír a csomagoláshoz, és nagy űrtartalmú hátizsák, különböző méretű kalapácsokkal, vésőkkel, kesztyűvel, és védőszemüveggel. A következő helyszínen opálokat találtunk, főként májopált, majd földből előkerült pici kvarcokra vadásztunk a naplementében. Végső gyűjtésünk során ősi levél- és rovarlenyomatok maradványait keresgéltük, kisebb nagyobb sikerrel zárva a túrát.

A három naposra nyúlt kirándulás sok izgalommal, új élményekkel és tanulással telt. A régebbi és újabb tagok is egyaránt élvezték a hétvégét, és alig várjuk, hogy a legújabb tagokkal megismételjük jövőre!

Képgaléria>

 

Eseménynaptár

loader

Friss hírek

Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre © 2016
Az oldalon sütiket gyűjtünk, hogy kényelmesebbé tegyük a böngészést. Erről bővebb információkat olvashat, elfogadhatja, vagy megtagadhatja.
További információ Elfogadom Megtagadom